Zašto je knjigovodstvo važno

Knjigovodstvo je važna karika u procesu poslovanja Vaše firme, od dana osnivanja! U poslovanju nastaju razne finansijske promene i veoma je važno da one budu ažurno i tačno evidentirane. Knjigovodstveni ciljevi proizilaze iz ciljeva Vaše firme. Ukratko, bez knjigovodstva se ne može.

Ispravno evidentiranje svih prihoda, rashoda, obaveza i potraživanja treba složiti u finansijski bilans poslovanja firme, iz koga se može sagledati da li ste ostvarili veće prihode ili veće rashode, u kom pravcu uložiti sredstva kojima raspolažete i na kojim rashodima možete uštedeti.

tax-957457_1280Jedan od najvećih rashoda za svaku firmu svakako su porezi (porez na dobit, porez na dodatu vrednost, porez na zarade, doprinosi za rad, porez na imovinu i drugi). Da, porezi su skupi! Ali, savetima dobrog knjigovođe možete i sve poreske obaveze smanjiti raznim olakšicama koje Zakonodavac propisuje.

U cilju pouzdanog finansijskog izveštaja i bolje profitabilnosti važno nam je Vaše poverenje, jer bez Vaših ideja za biznisom ne bi bilo ni nas. U današnjem vremenu brzog toka informacija ne treba zaboraviti da je životni proces Vaše firme bitan koliko i svi planovi u Vašem životu.

andjelka
Anđelka Perović
samostalni knjigovođa

Poseduje više od 20 godina iskustva u radu na knjigovodstveno-računovodstvenim poslovima
.
Postavi pitanje

Author: Konsalting tim

Pišite nam