Saradnja Konsalting Aktiv grupe sa firmama koje izvoze poljoprivedne proizvode

U Beogradu je danas otvoren Poljoprivredni klub, a tom prilikom ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je da je u poslednjih pet godina uvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju dvostruko smanjen, ali je uvoz iz Srbije u Rusiju u istom periodu povećan skoro dva puta.

Na otvaranju Poljoprivrednog kluba u Beogradu, Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović istakao je da će ovaj, kao i drugi klubovi koji će biti otvoreni širom Srbije, biti mesto na kojem će se okupljati proizvođači, udruženja i eksperti iz poljoprivrede, kako bi razmenjivali iskustva i savremena znanja.

Screenshot_20170719-192001„Bitno je da se pronađu takve oblasti u poljoprivredi u Srbiji koje će omogućiti izvoz u Rusiju. Pre pet godina, izvoz u Rusiju iz Srbije je iznosio 156 miliona dolara, a protekle godine taj iznos je došao do 289 miliona dolara“, kazao je Čepurin.

On je naglasio da je ruska strana zainteresovana za srpske proizvode kao što su jabuke, maline, vino, te objasnio da je Rusija nekada bila veliki uvoznik, a da će u narednim godinama odnos uvoza i izvoza u toj zemlji biti izjednačen, a to je ilustrovao brojkama da će u narednom periodu uvoz biti oko 30 milijardi dolara, isto kao i izvoz.
Izvor: rs.sputniknews.com

 


Konsalting

Važno!
Napominjemo i posebno ističemo saradnju Konsalting Aktiv grupe sa firmama koje izvoze poljoprivedne proizvode i plasiraju ih na trzistu Ruske federacija. Prošle godine, ukupni prihodi koji su naši klijenti odtvarili iz poslova izvoza poljoprivrednih proizvoda čine nesto vise od 5% od ukupnog bruto prihoda koji ostvari cela srpska privreda na tim istim poslovima!


 

Poverenje koje gradimo sa vama za budućnost…

Konsalting Aktiv grupa

Author: Konsalting tim

Pišite nam